Живот-шедьовър

angels

Легендата разказва, че преди много години съгражданите му похвалили един велик скулптор за великолепните му мраморни ангели, а той скромно отвърнал: „Просто е! Аз само взимам един мраморен блок...

983 0

Легендата разказва, че преди много години съгражданите му похвалили един велик скулптор за великолепните му мраморни ангели, а той скромно отвърнал: „Просто е! Аз само взимам един мраморен блок и махам от него излишното!“.

За да се превърне – която и да е част от живота ни – в шедьовър… не трябва да правим нищо друго, освен да следваме рецептата на майстора скулптор.

В тялото на всеки един от нас се крие по един Давид на Микеланджело или по една мраморна богиня – просто има доста телесен „мрамор“ за махане.

Същото обаче важи и за душите ни – и там е пълно с тонове излишни (и тежки мраморни късове) предразсъдъци, страхове и опасения. Мисля, че точно Марк Твен беше казал нещо от рода на: „В живота ми е имало хиляди беди и злочастия – повечето от които така и не ми се случиха!“. Затова и тревогите ни са излишни…

А най-много излишности има в самото ни ежедневие.

Включително и излишни хора – нека да си го признаем! Колкото по-рано се отървем от тях, толкова по-скоро животите ни ще заприличат повече на шедьовър. (А не на каменен къс, препикаван от уличните псета…).

Излишни занимания и губене на време.

Излишно съобразяване с излишни правила.

Защото някои закони са, за да бъдат спазвани. А други – точно наопаки!

Автор: Пламен Петров

https://blogatstvo.com/

loading...