Знаете как да живеем по 120 години? Вземете един милион долара

Награда от  един милион долара е обявена за тези, които могат да докажат, че може да се  живее в добро здраве до 120 години – и вече 15...

344 0

Награда от  един милион долара е обявена за тези, които могат да докажат, че може да се  живее в добро здраве до 120 години – и вече 15 изследователски екипи са готови да приемат предизвикателството на инвеститор от  САЩ.

Д-р Джу Юн, президент на инвестиционен фонд от сърцето на Силиконовата долина (Palo Alto, USA), предложи стимул от един милион долара, за да възнагради изследователите, които са в състояние да „разбият кода на живота“ и да докажат научно, че човешката продължителност на живота всъщност може да достига  библейския максимум, т.е. 120 години.

Собственикът на големия портфейл е убеден, че е възможно да се реши проблема със стареенето и да се изясни как хората могат да живеят в перфектно здраве повече години.

Разбира се има много скептици, но въпреки това  изглежда, че за много хора тази задача не изглежда  нереалистична, тъй като повече от 15 изследователски групи от Европа и Съединените щати вече са кандидатствали за премията. Първоначално тези учени са получили междинна задача – да удължат живота на мишки най-малко с 50%,  и да покажат, че по-възрастните гризачи имат равни възможности и същия  жизнен  статус като по-младите.

loading...