Знаете ли, че има…Делфинотерапия?

dolphins

Делфинотерапията представлява нетрадиционен метод за лечение на много заболявания. Разбира се, че това не е панацея, но е начин, чрез който се получава значителен напредък в развитието на...

715 0

Делфинотерапията представлява нетрадиционен метод за лечение на много заболявания. Разбира се, че това не е панацея, но е начин, чрез който се получава значителен напредък в развитието на много диагнози. Такива са например аутизмът, синдромът на Даун, депресията, синдромът на хроничната умора, забавеното развитие на речта, забавеното умствено развитие и др.

Делфинотерапията се основава на прекия контакт с делфините, който се комбинира с традиционни терапии като физиотерапия, краниосакрална терапия, хипотерапия, логопедия и др. Взаимното действие на всички тези терапии подсилва съвместния положителен ефект, водещ до подобряване на състоянието при горепосочените заболявания. Всичко това се извършва под вещото наблюдение на лекари, терапевти, психолози и др. специалисти.

В делфинотерапевтичните сеанси участват пациенти на възраст от 2 до 50 години. Лекарите обаче имат значителен опит с деца. В тези случаи е хубаво децата да могат да плуват или поне да не се страхуват от водата. Иначе делфинотерапията би протекла по-дълго време, а понякога не би била толкова резултатна. Във всички случаи обаче децата носят спасителни жилетки.

loading...