Знаете ли че – интересни факти

Има и друга версия на картината „Мона Лиза“, която се намира в таен трезор в Швейцария. Според експерти, тази картина  също е рисувана  от Леонардо да Винчи. На...

3617 0

Има и друга версия на картината „Мона Лиза“, която се намира в таен трезор в Швейцария. Според експерти, тази картина  също е рисувана  от Леонардо да Винчи. На нея е изобразена същата жена, само че много по-млада.

Хремата, която се появява докато човек плаче, се обяснява с  излишък от сълзи, които се стичат по  специални каналчета в носната кухина. Така че в действителност  ние плачем не само с  очите, но и с носа.

През 1999 г. войските на НАТО в Косово за малко да започнат война с Русия. Това не се е случило, само защото един от командирите на НАТО отказва да се подчинява на заповедите, казвайки: „Аз няма да започна Трета  световна война заради вас“ на своя началник. Този командир веднага е уволнен.

Когато починала актрисата Джоан Крауфорд, дългогодишната и съперничка  Бети Дейвис казва: „За мъртвите не е прието да се говорят лоши неща – за тях трябва да се говори само добро … Джоан Крауфорд е мъртва. Това е добро.“.

Във ферми в Южна Африка специално се отглеждат хиляди лъвове, които са предназначени да станат трофеи за богати ловци от чужбина.

loading...